SÖK ERSÄTTNING

Så här söker du ersättning

Här finns en film och steg för steg-guide om hur du gör.

  1. Skriv in dig på Arbetsförmedlingen
  2. Ansök om ersättning på Mina sidor
  3. Vi handlägger din ansökan
  4. Utbetalning

1. Skriv in dig på Arbetsförmedlingen

Skriv in dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag. Du kan bara få ersättning från den dag du skrivit in dig, och du kan inte skriva in dig i efterhand. 

Arbetsförmedlingens hemsida får du veta mer om hur du skriver in dig som arbetssökande.

2. Ansök om ersättning på Mina sidor

Du gör din ansökan om ersättning via vår e-tjänst Mina sidor. Där får du en Att göra-lista över vilka uppgifter och intyg du behöver skicka till oss. Du behöver också skicka in dina tidrapporter. Tidrapporten behövs för att vi ska kunna besluta om din rätt till ersättning.  Gör alla uppgifter på din Att göra-lista så snart du kan. Då går det snabbare för oss att handlägga din ansökan.

 

3. Vi handlägger din ansökan

När vi fått in din ansökan inklusive tidrapporten kommer vi att handlägga din ansökan. Vi handlägger alla ansökningar från alla medlemmar i den ordning som de kommit in till oss. Det gör att det kan dröja några veckor innan vi kan handlägga just din ansökan. Under “Min profil” kan du ställa in så att du får en notifiering varje gång det händer något nytt i Mina sidor. När vi är klara kommer vi att skicka ett beslut till dig.

 

4. Utbetalning

Om vi beslutar du har rätt till ersättning kommer vi att betala ut din ersättning. Utbetalningarna sker vanligtvis på torsdagar och sker genom Swedbanks utbetalningsservice.

Anmäl ditt bankkonto
Du behöver anmäla ditt bankkonto så att du får pengarna insatta på ditt konto. Ifall du inte har anmält ett konto får du utbetalningen genom en avi på posten.

Här kan du anmäla ditt konto till Swedbanks kontoregister