Medlemskapet

Därför ska du bli medlem

Bi medlem i Handels a-kassa idag för 165 kr i månaden.
Din viktigaste försäkring
Förhoppningsvis behöver du aldrig förlora jobbet. Men med ett medlemskap i a-kassan har du ett ekonomiskt skydd om det skulle hända. Ett medlemskap i a-kassan är en trygghet under hela ditt yrkesliv och lönar sig snabbt om du skulle bli arbetslös. Vi försäkrar det mesta – vårt hem, vår bil, vår båt och våra djur. Inte för att vi förväntar oss att det ska hända något, utan för att vi ska ha råd om det händer. På samma sätt kan du försäkra din inkomst med ett medlemskap i a-kassan.

5 skäl att bli medlem i a-kassan:

  • Du kan fokusera på att söka nytt jobb i stället för att oroa dig över privatekonomin om du blir arbetslös. A-kassan täcker upp till 80 procent av din tidigare lön men högst 26 400 kronor per månad före skatt.
  • Om du nyligen bytt jobb får du en trygghet i att din ekonomi går ihop även om du skulle förlora provanställningen, eller om du är sist in och din arbetsgivare behöver säga upp personal.
  • Hyresvärden eller banken kan kräva att du är medlem i a-kassan för att du ska få ett hyreskontrakt eller ett lån till bostadsrätt.
  • Det är en prisvärd försäkring. Om du blir arbetslös och får den högsta möjliga ersättningen under tre månader, så motsvarar det alla medlemsavgifter du betalar in till a-kassan under ett helt yrkesliv.
  • Du som är med i facket kan bara få ersättning från deras inkomstförsäkring om du också är med i a-kassan
Det lönar sig att gå med tidigt
Du kan gå med i a-kassan redan första dagen på jobbet. Det är bra att gå med i a-kassan så tidigt som möjligt eftersom du måste ha varit medlem i minst 12 månader för att kunna få upp till 80 procent av din tidigare lön.
Bättre stöd som medlem i både fack och a-kassa
Att vara medlem i både a-kassan och facket innebär att du har tillgång till stöd och hjälp i arbetslivet oavsett om du jobbar eller är arbetssökande. Vi betalar ut ersättning om du blir arbetslös och facket verkar för att du har bra villkor på arbetsmarknaden.
Läs mer om fördelarna med facket